پایان نامه مقایسه بین اضطراب کودکان بی سرپرست با گروه کنترل
قیمت فایل فقط 4,000 تومان
پایان نامه مقایسه بین اضطراب کودکان بی سرپرست با گروه کنترل
مقدمه
بهداشت روان یک زمینه تخصصی در محدوده ی روان پزشکی است و هدف آن ایجاد سلامت روانی به وسیله پیشگیری از ابتلاء به بیماری روانی، کنترل عوامل موثر در بروز بیماری های روانی، تشخیص زودرس بیماری های روانی، پیشگیری از عوامل ناشی از برگشت بیماری های روانی و ایجاد محیط سالم برای برقراری روابط صحیح انسانی است برای بهزیستی، رفاه اجتماعی و سازش منطقی با پیامدهای زندگی(محرمی،1388)
بهداشت روانی ، روان پزشکی پیش گیر ، بهداشت روانی اجتماعی و یا روان پزشکی اجتماعی به کلیه روشهایی اطلاق می شود که برای جلوگیری از ابتلاء به درمان بیماری های روانی و توان بخشی بیماری های روانی به کار می رود(محرمی،1388).
اضطراب عبارت است از یک احساس منتشر نا خوشایند و مهم و دلواپسی با منشاّ ناشناخته که به فرد دست می دهد و شامل عدم اطمینان ، درماندگی و برانگیختگی فیزیولوژی است. وقوع مجدد موقعیت هایی که قبلاِّ استرس زا بوده اند یا طی آنها به فرد آسیب رسیده است باعث اضطراب در افراد می شود همه انسانها در زندگی دچار اضطراب می شوند. ولی اضطراب مزمن و شدید غیرعادی و مشکل ساز است. تحقیقات و بررسی ها نشان می دهند که اضطراب در خانم ها ، طبقات کم درآمد و افراد میانسال و سال خورده بیشتر دیده می شود(مختاری ، 1386).
هیلگارد اضطراب را اینگونه تعریف می کند: حالت نگرانی و دلشوره که با ترس پیوند دارد و پر اضطراب را چنین تعریف می کند: اضطراب معمولاِّّّّّّّّّّّّ به یک حالت هیجانی ناخوشایند و مهم اطلاق می شود که با پریشانی ، هراس ، تشویش همراه است.
اضطراب در دنیای مدرن و پیشرفته ی امروزی ئاژه جدید و ناشناخته ای نیست اکثریت افراد آگاهی هایی جزیی در مورد واژه ی اضطراب دارند و دردسرهای زندگی ماشینی و مدرن روز به روز به این مشکلات دامن می رند. با یک مقایسه سطحی متوجه می شویم هر اندازه ساختارهای اجتماعی از هم گسسته می شود و روابط عاطفی بین انسان ها سردتر می شود به همان اندازه سلامت روانی افراد جامعه به خطر می افتد و این مخاطرات شکل حادتر اضطراب را بوجود می آورد.
اثبات این نکته که تشدید اضطراب و افسردگی می تواند آسیب های جدی به سلامت جسمی افراد وارد نماید جواب بسیاری از معادلات مجهول علم پزشکی و البته به روان پزشکی را به دست می دهد.
در حقیقت انسان محور توسعه است و سلامت انسان راز و رمز توسعه به حساب می آید برای بسیاری از متخصصان سلامت ، سلامت روان ، در حوزه های بسیار مورد توجه است (کیت تودور) از نگاهی دیگر ارزشی تامینی و ++و ارتقاء سلامت روان چنان است که در سوره مبارکه مائده آمده است «هر کسی نفسی را به زندگی برگرداند مثل آن است که به همه آدمیان حیات بخشیده است» این نکته قابل تامل است که در نگاه دینی حیات فقط حیات جسمی نیست و آن چیزی که گمان می رود در کلمه حیات آیه شریفه مستتر می باشد نگاه روحی و جسمی توأمان است. حال با نگاهی به مطالب فوق اهمیت سلامت روان و تاثیر اضطراب در به مخاطره انداختن این مهم : جایگاه تحقیقات بسیاری با اهمیت به نظر می آید.
تحقیقی که ما با توجه به گفته ها بدان رسیدیم « بررسی رابطه بین اضطراب در بین کودکان بین سرپریت با گروه کنترل است)
در تحقیقاتمان سعی می کنیم که به چند سوال پاسخ دهیم که :
الف) اضطراب چه تفاوتی در کودکان بی سرپرست و گروه کنترل دارد؟
ب) میزان اضطراب در بین کودکان پسر بیشتر است یا دختر؟
ج) امکانات رفاهی تاچه حد در کاهش اضطراب کودکان موثر است؟
قیمت فایل فقط 4,000 تومان
برچسب ها : پایان نامه مقایسه بین اضطراب کودکان بی سرپرست با گروه کنترل , پایان نامه مقایسه بین اضطراب کودکان بی سرپرست با گروه کنترل , مقایسه بین اضطراب کودکان بی سرپرست با گروه کنترل , اضطراب کودکان بی سرپرست با گروه کنترل
کلمات کلیدی:
پروپوزال سبکهای فرزندپروری و حساسیت به نفرت بین افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری
قیمت فایل فقط 14,000 تومان
[8]قیمت فایل فقط 14,000 تومان
برچسب ها : پروپوزال سبکهای فرزندپروری و حساسیت به نفرت بین افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری , پروپوزال سبکهای فرزندپروری و حساسیت به نفرت بین افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری , سبکهای فرزندپروری و حساسیت به نفرت بین افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری , فرزندپروری و حساسیت به نفرت بین افراد , افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری
کلمات کلیدی:
پایان نامه فرسودگی شغلی و بهزیستی روان شناختی پرستاران نوبت کاری و ثابت صبح
قیمت فایل فقط 12,000 تومان
پایان نامه فرسودگی شغلی و بهزیستی روان شناختی پرستاران نوبت کاری و ثابت صبح
تحقیق حاضر تحت عنوان مقایسه فرسودگی شغلی و بهزیستی روان شناختی پرستاران نوبت کاری و ثابت صبح بیمارستان ولیعصر مشگین شهر اجرا گردیددر این تحقیق جامعه آماری تحقیق به شکل کل شماری مورد بررسی قرار گرفت و روش تحقیق از نوع توصیفی و مقایسه ای می باشد. در گرد آوری داده های لازم از دوپرسشنامه فرسودگی شغلی مسلاچ وجکسون و پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف و کیس استفاده گردید. داده های به دست آمده با به کار گیری روش مانوا در قالب دو فرضیه اصلی و 9 فرضیه فرعی (با خرده آزمونها)تحلیل گردید نتایج نشان داد که بین فرسودگی شغلی و بهزیستی روان شناختی گروه شیفت ثابت صبح و نوبت کاری تفاوت معنی داری وجود دارد. از بین مولفه های فرسودگی شغلی خستگی عاطفی و کاهش کارائی شخصی بین دو گروه تفاوت معنی داری نشان داد ودر مولفه مسخ شخصیت تفاوت معنی داری مشاهده نشد. در بین مولفه های بهزیستی روانی، بجز در مولفه ارتباط با دیگران و تسلط بر محیط درسایر مولفه ها تفاوت معنی داری در بین دوگروه مشاهده شد. پیشنهاد می شودنتایج تحقیق درمورد توجه به نقش نوبت کاریِ متغیر روی بهزیستی و فرسودگی شغلی مورد توجه مسئولین مراکز قرار گیرد.
کلمات کلیدی: نوبت کاری، پرستار، فرسودگی شغلی، بهزیستی روان شناختی
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده 1
فصـل اول: کلیات تحقیـق.. 2
1-1- مقدمه. 3
1-2- بیان مساله. 4
1-3- اهمیت و ضرورت انجام تحقیق: 7
1-4- اهداف تحقیق.. 8
1-4-1- هدف کلی.. 8
1-4-2- اهداف جزئی.. 8
1-5- فرضیه یاپرسش های تحقیق: 9
1-5-1- فرضیه های اصلی.. 9
1-6- تعاریف متغیر های تحقیق.. 9
1-6-1- تعاریف مفهومی.. 9
1-6-2- تعاریف عملیاتی.. 10
فـصل دوم: مـروری بر ادبیات و پیشینه تحقیـق.. 11
2-1- مقدمه. 12
2-2- نوبت کاری.. 12
2-3- ثابت صبح.. 12
2-4- فرسودگی شغلی.. 12
2-4-1- تعریف فرسودگی شغلی.. 13
2-4-2- تاریخچه مطالعات فرسودگی.. 14
2-4-3- عوامل موثر برفرسودگی شغلی.. 15
2-4-3-1- عوامل فردی.. 15
2-4-3-2- عوامل بین فردی.. 16
2-4-3-3- عوامل سازمانی.. 16
2-4-4- علائم و نشانه های فرسودگی شغلی.. 16
2-4-5- شغل و استرس... 17
2-4-6- ابعاد فرسودگی شغلی.. 18
2-4-7- نظریه های فرسودگی شغلی.. 19
2-4-8- روشهای پیشگیری و درمان فرسودگی.. 22
2-4-9- روشهای درمانی استرس و فرسودگی شغلی.. 23
2-4-9-1- عوامل سازمانی.. 23
2-4-9-2- عوامل فردی.. 24
2-5- بهزیستی روان شناختی.. 24
2-5-1- تعریف بهزیستی روان شناختی.. 25
2-5-2- ابعاد بهزیستی روانی.. 28
2-5-2-1- خودمختاری.. 28
2-5-2-2- رشد فردی.. 28
2-5-2-3- تسلط بر محیط.. 29
2-5-2-4- هدفمندی در زندگی.. 29
2-5-2-5- روابط مثبت با دیگران. 29
2-5-2-6- پذیرش خود. 30
2-5-3- مولفه های بهزیستی روانی.. 30
2-5-4- بهینه سازی بهزیستی.. 31
2-5-5- روابط و بهزیستی.. 31
2-5-5-1- محیط و بهزیستی.. 32
2-5-6- نظریه های مربوط با بهزیستی روانی.. 33
2-5-6-1- نظریه ارسطو. 33
2-5-6-2- نظریه نفع گرایی.. 34
2-5-6-3- نظریه گسترش دهنده و سازنده 34
2-6- بخش دوم: تحقیقات عملی.. 35
2-6-1- پژوهشهای مربوط به بهزیستی.. 35
2-6-2- تحقیقات مربوط به فرسودگی شغلی.. 40
2-7- جمعبندی تحقیقات... 43
فصـل سوم: روششناسی تحقیـق.. 45
3-1- مقدمه. 46
3-2- نوع روش تحقیق.. 46
3-3- جامعه آماری.. 46
3-4- نمونه آماری و روش نمونهگیری.. 47
3-5- روش گردآوری اطلاعات... 47
3-6- ابزارهای اندازه گیری.. 47
3-6-1- مقیاس فرسودگی ماسلاچ.. 47
3-6-2- مقیاس بهزیستی روان شناختی.. 48
3-7- روش ها و ابزار تجزیه وتحلیل.. 49
فصـل چهارم: تجـزیه و تحلیـل دادهها 50
4-1- مقدمه. 51
4-2- بخش اول: یافته های توصیفی.. 51
4-3- بخش دوم: یافته های استنباطی.. 54
4-3-1- فرضیه های اصلی.. 54
4-3-2- فرضیه های فرعی.. 56
4-4- خلاصه یافته های تحقیق.. 65
فصـل پنجم: نتیـجهگیری و پیشنـهادها 66
5-1- مقدمه. 67
5-2- بحث و نتیجه گیری.. 67
5-3- محدودیت های تحقیق.. 71
5-4- پیشنهادات... 72
4-5-1- پیشنهادات کاربردی.. 72
4-5-2- پیشنهادات تحقیقی.. 73
فهرست منابع وماخذ. 75
چکیده انگلیسی.. 80
قیمت فایل فقط 12,000 تومان
برچسب ها : پایان نامه فرسودگی شغلی و بهزیستی روان شناختی پرستاران نوبت کاری و ثابت صبح , پایان نامه فرسودگی شغلی و بهزیستی روان شناختی پرستاران نوبت کاری و ثابت صبح بیمارستان , فرسودگی شغلی و بهزیستی روان شناختی پرستاران نوبت کاری و ثابت صبح بیمارستان , فرسودگی شغلی و بهزیستی روان شناختی پرستاران
کلمات کلیدی:
پایان نامه مقایسه سلامت روان شاعران با سایر افراد غیر شاعر
قیمت فایل فقط 8,000 تومان
پایان نامه مقایسه سلامت روان شاعران با سایر افراد غیر شاعر
چکیده
با توجه به عقیده ی فروید که می گوید:«ویژگی افراد دارای سلامت روانشناختی خودآگاه کردن وبه خودآگاه آوردن آنچه ناخودآگاه است.» و استفاده از مکانیسم هایی مثل والایش در مورد قشر هنرمند ودر این پژوهش شاعران، از آنجایی که توان بیان سمبولیک هیجانات خود به شکل والایش یافته را دارند، فرض اصلی پژوهش حاضر در«داشتن سلامت روان متفاوت شاعران نسبت به سایر افراد جامعه» ، گذاشته شد. برای بررسی این فرضیه، پژوهش پس رویدادی دنبال شد. برای جمع آورری اطلاعات نیز استفاده شد. با روش نمونه گیری اتفاقی نمونه ها انتخاب شدند.نمونه ی گروه شاعرSCL-25از پرسشنامه از شاعران مراجعه کننده به کانون ادبیات ایران واقع در تهران و شاعران مراجعه کننده به مرکز اصلی حوزه ی هنری تهران و نمونه ی افراد غیر شاعر از میان سایر اقشار غیر شاعر جامعه بودند. وابسته(فرضیه ی 1-6) وتحلیل واریانس دوطرفه(فرضیه ی 7)مورد استفاده قرارگرفت.t روش آماری تحت ویندوز(نسخه 16)استفاده شد.spssو از نرم افزار
نتایج حاکی از آن بودند که سلامت روان شاعران با افراد غیر شاعر تفاوت معنی داری با هم ندارند واگر تفاوتی در نمرات سلامت روان شاعران و افراد غیر شاعر دیده می شود ناشی از خطای تصادفی و نمونه گیری است. در نهایت فرضیه های مبتنی بر متفاوت بودن وضعیت سلامت روان و سایر افراد جامعه رد شدند.
مقدمه
سلامت روان به دلیل وجود پیشگیری از اختلالات و نیز ایجاد کردن زمینه برای شناخت و ایجاد معیارهای سلامت روان در افراد جامعه مورد توجه و قابل بررسی است. از سویی کارآمدی، پیشرفت و سلامت افراد جامعه با گذر زمان پیشرفت و سلامت جامعه را در حد مطلوبی فراهم میکند. در این میان چون انسان مدام در حال تغییر است، تلاش برای شناسایی عوامل موثر در سلامت روان پایان ناپذیر می نماید. سلامت روان مقوله ای حائز اهمیت است، چرا که تأثیر روح و روان بر عملکرد جسمانی بر هیچکس پوشیده نیست. در این راه بزرگان ادبی و مذهبی ما از دیر باز بر مبحث سلامت روان تأکید داشته اند. مولوی می فرماید:
تن زجان وجان زتن مستور نیست لیک کس را دیدجان دستور نیست
از جمله عوامل مؤثر و ایجاد کننده سلامت روان هنر و در اینجا منحصراً شعر می باشد. افراد به وسیله بیان آنچه که می خواهند به شکل سمبولهای کلامی، نه تنها از انرژی منفی حاصل از افکار ناخوشایند خودآگاه و ناخودآگاه رهایی می یابند، بلکه دست به آفرینندگی زده اند و این یکی از ویژگی های افراد خودشکوفا ست، که به قول «راجرز» دارای بالاترین سطح سلامت روان هستند. پس تأثیر شعر در همین بدو امر در دو بحث کاتارسیس و خلاقیت سطح بالا در انسانگرایی مطرح می گردد. بیان احساسات در قالب شعر باعث میشود که فرد بتواند از بیرون به خود بنگرد یا به خودآگاهی دست یابد و حافظ می فرماید:
مروبه خانه ارباب بی مروت دهر که گنج عافیتت درسرای خویشتن است
باید توجه داشته باشیم که معیارهای سلامت روان با فرهنگ جامعه مرتبط است.از طرفی ایران سابقه طولانی و اصیل در زمینه ی ادبیات (نظم یا شعرونثر) دارد، و جدانشدنی بودن ارادت و علاقه به شعر از ایرانیان نشان می دهد که می توان از طریق شعر به پویایی افراد جامعه و ایجاد سلامت روان کمک کرد. ادبیات ایران در زمینه تعلیم و تربیت، حکمت، آموزش شیوه های کسب آرامش و رسیدن به کمال نکته ها دارد. بسیاری از نظریه پردازان مانند؛ یونگ، آدلر، آریه تی، و ریک نوشتند که : «علوم چقدر (poetry as therapy.2007)از مطالعه ی اشعاراطلاعات کسب می کنند ویاد می گیرند.»
نکته ای که مدام مرا متوجه خودش می کند این است که:«در روانکاوی تحولی رخ می دهد و این بر خلاف آنچه ممکن است خیلی ها تصور کنند، رسیدن به یک وضعیت استاندارد یا نرمال نیست، بلکه درست برخلاف آن، به گفته لکان، دستیابی به«تفاوت مطلق»است. یا به قول« فروغ فرخزاد»، (کسی که مثل هیچکس نیست) این کسی است که مثل هیچکس نیست زیرا که این شخص فقط و فقط مثل خودش است، با اشتیاق و ژوئی سانس[یک لذت مخرب،دردآور وکشنده]خاص خودش.»(کدیور،1381)و این بسیارارزشمند است که فرد خودش باشد.هنرمندان افرادی هستند که اشتیاقشان برای آفرینش، خود بودن و پویا بودن خلل ناپذیر است. درپی همین آفرینش است که سلسله ای از سازندگی و خوشایندی را در روان و پیکره ی جان افراد جامعه ایجاد می کنند.«شعر و شاعری در ایران از تاریخچه ای بس درخشان برخورداراست و بر تارک آن شعر عرفانی خودنمایی می کند. کاربرد شعر نشان از ابزاری در جهت زنده نگه داشتن فرهنگ این مرز و بوم است که مدام آماج حمله ی وحشیانه بوده و نیز وسیله ای برای والایش جمعی و انتقال مفاهیم عمیق فکر و فلسفه ایرانی نسبت به ضرورت تاریخی و حتی جغرافیایی. شعر فارسی زمینه ساز یک وحدت اجتماعی-فرهنگی بوده و پیام خویش را در هر زمان به بهترین وجه ارائه نموده است.»(مؤمن زاده، 1378) در اشعار فارسی می توان هزاران بیت و شعر را سراغ گرفت که هریک با واسطه و بی واسطه به یکی از معیارهای سلامت روان اشاره می کنند. شاعران به عنوان فرهنگ سازان و پیام رسانان مهمترین افراد به وجود آورنده ی سلامت در حیطه ی روان به شمار می روند و خود به عنوان الگوهایی در جامعه مورد توجه معنوی و انسانی ِ بشر امروزند. این بیت از شاعر بزرگوار "ابن یمین فریومدی" عیان میکند که این توجه درخور بوده و خواهد بود:
«من بعون رأی پیر و قوت بخت جوان عرضه کردم شعر و زو دیدم هزاران تربیت»
قیمت فایل فقط 8,000 تومان
برچسب ها : پایان نامه مقایسه سلامت روان شاعران با سایر افراد غیر شاعر , پایان نامه مقایسه سلامت روان شاعران با سایر افراد غیر شاعر , مقایسه سلامت روان شاعران با سایر افراد غیر شاعر , سلامت روان شاعران با سایر افراد غیر شاعر , افراد غیر شاعر
کلمات کلیدی:
پروپوزال سبک های فرزند پروری والدین در بیماران مبتلا به اختلال بی اشتهایی و پراشتهایی روانی
قیمت فایل فقط 12,000 تومان
[3]قیمت فایل فقط 12,000 تومان
برچسب ها : پروپوزال سبک های فرزند پروری والدین در بیماران مبتلا به اختلال بی اشتهایی و پراشتهایی روانی , پروپوزال سبک های فرزند پروری والدین در بیماران مبتلا به اختلال بی اشتهایی و پراشتهایی روانی , سبک های فرزند پروری والدین در بیماران مبتلا به اختلال بی اشتهایی و پراشتهایی روانی , بیماران مبتلا به اختلال بی اشتهایی و پراشتهایی روانی , اختلال بی اشتهایی و پراشتهایی روانی
کلمات کلیدی: